Miliardarul Mohammad Murad, suspectat de complicitate în dosarul “Sex cu minore”! Camerele orgiilor, oferite gratuit lui Dan Diaconescu

Acuzat de mai multe infracțiuni extrem de grave – act sexual cu un minor, în formă continuată, şi folosirea prostituţiei infantile, în formă continuată -, Dan Diaconescu a fost plasat în arest la domiciliu după ce Judecătoria Constanţa a respins propunerea Parchetului Judecătoriei Constanţa de arestare preventivă pentru 30 de zile. Fostul patron TV află, joi, care va fi decizia luată de judecători după ce atât avocatul său, cât și Parchetul, au depus contestație, dar acest scandal de proporții îl readuce în atenție și pe afaceristul de origine libaneză Mohammad Murad.

Proprietar al Complexului Panoramic Belvedere din stațiunea Olimp, miliardarul Murad este suspectat de complicitate cu Dan Diaconescu în dosarul “Sex cu minore”, potrivit unor surse judiciare.

Omul de afaceri i-ar fi pus la dispoziție, gratis, lui Dan Diaconescu camerele în care s-au desfășurat partidele de sex și ar fi avut cunoștință de ceea ce se petrecea în spatele ușilor închise.

“Camerele erau oferite, gratis, lui Dan Diaconescu, de miliardarul Mohammad Murad. Acum, omul de afaceri este plecat din România și se află în Liban, motivul declarat fiind unele probleme de sănătate. Dar nu este exclus ca Mohammad Murad să fi fugit din țară tocmai pentru a scăpa de anchetă, fiindcă poate fi acuzat de complicitate cu Dan Diaconescu”, au declarat surse judiciare.

Aceleași surse dezvăluie că gemenele din dosar “au făcut parte din echipa de campanie a lui Mohammad Murad, atunci când acesta a candidat pentru funcția de primar al orașului Mangalia, iar Dan Diaconescu le-ar fi cunoscut pe tinere la un dineu organizat de omul de afaceri”.

Totodată, aceleași surse dezvăluie că “fuga din țară a lui Mohammad Murad ar fi legată și de ancheta pe care DNA a declanșat-o la Aeroportul Otopeni, existând informații care îl «leagă» pe Murad de influentul Cristian Bălan, «spionul» aflat în prezent în arest la domiciliu”.

Avocații au explicat, în exclusivitate, o astfel de speță, precizând că trebuie făcută dovada că proprietarul care închiriază un apartament în care s-au petrecut infracțiuni avea cunoștință de ceea ce urmează să se întâmple sau s-a întâmplat acolo.

“În situația în care un proprietar pune la dispoziție un apartament unei persoane – în regim hotelier sau în regim amical -, știind că se realizează trafic de droguri, act sexual cu minori, proxenetism, există și atragerea răspunderii penale a persoanei care înlesnește săvârșirea unor asemenea infracțiuni. Și nu este vorba doar de apartamentul pus la dispoziție, ci și mașina, dacă au loc astfel de infracțiuni, putându-se ajunge chiar la confiscarea mașinii.

În același timp, punerea la dispoziție a unui apartament – servicii hoteliere sau servicii locative – nu înseamnă și că proprietarul apartamentului știe ce se întâmplă acolo. Este la fel ca și la droguri. Dacă este închiriat apartamentul unui prieten pentru a face o petrecere de ziua lui de naștere, iar acesta face o petrecere cu droguri, iar proprietarul știa, atunci i se va confisca apartamentul. Este valabil și pentru proxenetism. Dacă proprietarul nu știa, atunci acesta nu pățește nimic. Trebuie făcută dovada că proprietarul știa.

Dacă proprietarul știa, complicele și autorul – conform legii din România – sunt încadrați în aceleași limite de pedeapsă. Dar se va individualiza în raport de starea circumstanțială a fiecăruia”, au declarat avocații.

Potrivit procurorilor, în data de 20 septembrie 2020, Dan Diaconescu ar fi întreținut “raporturi sexuale și acte sexuale orale” cu o tânără, știind că aceasta este minoră. Mai mult, fostul patron TV știa și că tânăra practică prostituția, plătind-o pentru serviciile sale cu suma de 400 de lei.

Totul s-ar fi întâmplat într-o cameră a Complexului Panoramic Belvedere din stațiunea Olimp, achiziționat de miliardarul Mohammad Murad în anul 2017 și modernizat în urma unei investiții de aproximativ 40 de milioane de euro. Complexul a fost redeschis în luna iulie a anului 2020, iar la acel moment miliardarul Murad deținea aproape 4.000 de locuri de cazare pe litoral, în mai multe hoteluri din Năvodari, Mamaia, Jupiter, Olimp și Neptun.

Pus pe “afaceri mari”, Mohammad Murad preluase și hotelul Lido din București, dar și hotelul Prahova din stațiunea Neptun, cei care au vândut fiind celebrii frați Micula.

Mohammad Murad deține și alte trei hoteluri în București, sub brandul Phoenicia, dar și lanțul de restaurante Spring Time, plus fabrica de conserve Mandy. Pe lângă toate acestea, Mohammad Murad a investit și în dezvoltări imobiliare, blocuri și vile, în Constanța și București.

Eventualele semne de întrebare referitoare la prezența lui Dan Diaconescu la Complexul Panoramic Belevedere nu pot duce ancheta pe o altă pistă, pentru că este de notorietate relația pe care DD o avea cu proprietarul lanțului hotelier Phoenicia, miliardarul Mohammad Murad.

În plus, în cursul lunii noiembrie a anului trecut, Murad ar fi plecat din România, motivul oficial fiind acela că și-a deschis un restaurant în Liban, la Beirut. Surse apropiate confirmă că acesta este plecat ca urmare a unor informații că este vizat de o serie de anchete penale complexe, unde știe că este în culpă.

Există speculații că plecarea lui Murad din România ar putea avea legătură cu aventurile sexuale cu minore ale prietenului său Dan Diaconescu, mai ales că și afaceristul de origine libaneză este cunoscut drept un mare „devorator” de femei frumoase. De asemenea, există și informații potrivit cărora în hotelurile deținute de Mohammad Murad funcționează adevărate rețele de fete, dintre care unele ar fi minore.

Afaceristul de origine libaneză a declarat, însă, că nu a fugit din România, ci că a plecat în Liban pentru că are probleme de sănătate.

“Legat de ultimele informații apărute în spațiu public, voi preciza următoarele: Niciodată nu am negociat și nu voi negocia un schimb între câștigurile materiale și valorile morale. Am decis să nu îmi fie niciodată rușine făcând un lucru cu care nu mă pot mândri. Am primit educație să fiu o persoană echilibrată, de folos pentru societatea din care fac parte, și eu, la rândul meu, să dau educația mai departe copiilor mei pentru că așa este corect. (…)

Niciodată nu am avut nicio informație, nici măcar în glumă nu am discutat cu dl. Dan Diaconescu asemenea subiect. Chiar daca aș fi știut, cu siguranță aș fi fost total împotriva acestei întâmplări. Nu mă pot considera un prieten de-al dl. Dan Diaconescu, sau mai precis o persoana care comunică des cu dansul, însă recunosc că ne cunoaștem bine, dar nu am știut nicio secunda de asemenea întâmplări.

Nu pot afirma sau infirma faptul că acest aspect a existat sau nu, însă faptul că s-a întâmplat în unul din hotelurile noastre este un context care chiar nu mă privește, însă cert este că nu sunt de acord că niciodată și niciunde în aceasta lume să se profite de naivitatea minorilor. În opinia mea, cei care fac asemenea abuzuri ar trebui să aibă o pedeapsa maxima și fără excepție”, a scris omul de afaceri Mohammad Murad pe pagina sa de Facebook.

Dan Diaconescu: “Nu există nimic din ce vi s-a spus”
Fostul patron TV Dan Diaconescu le-ar fi cunoscut pe cele două gemene minore implicate în acest dosar în timpul unui spectacol organizat la Complexul Panoramic Belvedere din stațiunea Olimp – hotel care face parte din Grupul Phoenicia, patronat de Mohammad Murad –, acolo unde tinerele ar fi susținut un program artistic.

Surse au indicat că însuși afaceristul de origine libaneză Mohammad Murad ar fi “facilitat” viitoarea “relație sexuală”, Dan Diaconescu fiind oaspetele său. După ce fetele au cântat pe scenă, Dan Diaconescu le-ar fi invitat la masa lui și ar fi reușit s-o seducă, inițial, pe una dintre ele. Ulterior, acesta a întreținut relații sexuale și cu sora ei.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Inspectoratul de Poliție Județean Constanța au demarat o amplă anchetă după ce au primit o informație potrivit căreia Dan Diaconescu ar fi fost șantajat de mai mulți minori, după ce ar fi încercat să cumpere virginitatea unei copile.

Surse judiciare au dezvăluit că polițiștii au stabilit, totodată, faptul că fostul om de televiziune ar fi întreținut, în mod repetat, relații sexuale cu două surori gemene, încă din cursul anului 2020, când fetele aveau vârsta de 15 ani.

Dan Diaconescu susține în continuare că nu este vinovat pentru infracțiunea de care este acuzat și cere să fie liber. Ancheta în care este implicat ar fi pornit din întâmplare, după ce telefonul uneia dintre victime a fost percheziționat în urma unui furt.

“Nu există nimic din ce vi s-a spus”, a declarat Dan Diaconescu în fața jurnaliștilor.

“Evident că soluția(n.red. – plasarea lui Dan Diaconescu în arest la domiciliu) ne-a nemulțumit. Sunt probleme mari de legalitate a incriminării și este un act de diligență judiciară. Calea de atac se declară în 48 de ore, iar motivarea soluției poate să apară ulterior. Ne vom vedea cu Parchetul față în față, în fața unui judecător la Tribunalul Constanța. Vom vedea care va fi soluția definitivă în această fază procesuală. (…) Dacă contestația noastră va fi admisă și, implicit, contestația Parchetului va fi respinsă, atunci Dan Diaconescu va fi un om liber sau, în subsidiar, va avea măsura preventivă a controlului judiciar”, a declarat avocatul Alexandru Murărescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *