Ministrul Muncii, vești de ultimă oră pentru toți salariații și pensionarii: anunță creșteri importante

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că în toate discuțiile pe renegocierea PNRR se va axa pe creșterea salariilor și pensiilor din România. El arată că aceste venituri încă sunt foarte mici și trebuie eforturi pentru a le crește.

“Veniturile din România sunt încă foarte mici şi încă avem nevoie de creşteri”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

“Ceea ce le-am promis eu sindicatelor din învăţământ şi din educaţie, din sănătate şi asistenţă socială şi tuturor sindicatelor că atunci când vom discuta despre legea salarizării, cu siguranţă pentru că la nivel de scriere a PNRR nu au fost consultaţi, de altfel nici cu partidele din opoziţie, nici cu societatea civilă nu a existat consultare, a fost aşa secretizat acest plan şi le-am promis că nu vom lua nicio decizie decât după ce vom discuta şi cu toate sindicatele, şi cu toţi cei implicaţi, pentru că aşa este corect.

Nu vom accepta sub nicio formă ca veniturile niciunui cetăţean să scadă, ci din contră, să crească pentru că veniturile din România sunt încă foarte mici şi încă avem nevoie de creşteri, fie că vorbim de salariile de la stat sau de la privat sau de pensii sau de alte surse de venituri pentru cetăţeni.

Atunci când vom avea elemente clare despre majorări întâi le vom agrea în coaliţie apoi vom comunica şi public”, a precizat ministrul Muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *