Ministrul Sănătății, reacție acidă după acuzațiile că a pierdut finanțarea pentru spitalele regionale: Pacienții nu au culoare politică!

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, răspunde acuzațiilor celor de la USR și arată că România nu a pierdut niciun obiectiv care putea fi finanțat prin PNRR.

“Pacienții români nu au culoare politică! Ministerul Sănătății nu a pierdut niciun obiectiv care putea fi finanțat din PNRR

La începutul anului 2023, Comisia Europeană a solicitat României reducerea bugetului alocat prin PNRR. Ministerul Sănătății, la fel ca alte ministere beneficiare (Ministerul Mediului, Ministerul Digitalizării, Ministerul Energiei și Ministerul Transporturilor), a trebuit să reducă fondurile alocate programului conform solicitării, fără a pune în pericol vreun obiectiv de investiții din sănătate!

A rămas integrală finanțarea din PNRR pentru proiectele destinate reducerii infecțiilor în spitale, pentru dotarea și extinderea secțiilor de ATI nou-născuți, pentru reabilitarea și dotarea ambulatoriilor de specialitate, pentru construcția centrelor comunitare integrate.

Toate spitalele aprobate pentru finanțare de Ministerul Sănătății, indiferent de județul sau orașul în care sunt situate se vor construi, majoritatea cu fonduri din PNRR, și câteva cu fonduri de la Banca Europeană de Investiții!

Se pare că produce îngrijorare ceea ce spunem de mai mult timp, cu bună-credință și curaj: Toleranță ZERO pentru cei care vor să risipească și să fraudeze fondurile din PNRR și din alte programe internaționale!”, scrie Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *