Miros de amendă, la depozitul de gunoi din Costinești

Depozitul ecologic de deşeuri din Costineşti a fost amendat cu 100.000 de lei, pentru nerespectarea procedurii de recepţionare a deşeurilor şi pentru depozitare fără aplicarea procesului de tratare, a anunțat Garda de Mediu Constanța.

”De asemenea, nu s-au asigurat măsurile tehnologice pentru funcţionarea în parametrii optimi a staţiei de epurare şi nu s-a respectat cerinţa de acoperire periodică cu strat de pământ a celulei în exploatare, pentru asigurarea zonei active de maxim 2500 mp”, precizează un comunicat remis presei de sursa citată.

Nu este prima dată când operatorul care administrează depozitul de la Costinești este amendat de Garda de mediu. În aprilie 2022, controalele făcute atât în Costineşti cât şi în Portul Constanţa s-au finalizat cu patru sancţiuni în valoare de 155.000 lei, din cauza unor scurgeri necontrolate de lichid produs prin sedimentarea gunoaielor, în afara celulelor de depozitare.

Depozitul de deşeuri menajere şi asimilabile amplasat în localitatea Costineşti deserveşte 53000 de locuitori din localităţile învecinate, la care se adaugă şi 70.000-80.000 de turişti, anual. Operator este SC IRIDEX GROUP IMPORT EXPORT BUCURESTI Filiala Costinesti SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *