Misiuni de salvare pe Marea Mediterană: 1.300 de migranţi au fost duşi pe ţărmul italian

Paza de coastă italiană a efectuat mai multe operaţiuni de salvare pe o mare agitată. În toal, peste 1.300 de migranţi au fost salvaţi şi duşi în siguranţă la ţărm, potrivit Reuters.

Paza de coastă a declarat că una dintre navele sale a luat 500 de migranţi de pe o ambarcaţiune la peste 160 km în largul mării, iar ulterior i-a dus în oraşul Reggio Calabria.

Alţi 379 de migranţi au fost scoşi de pe o altă navă aflată în aceeaşi zonă şi vor ajunge pe uscat tot sâmbătă. O altă ambarcaţiune de pescuit încărcată cu 487 de migranţi a fost escortată în portul calabrez Crotone, fiind legată de un remorcher pentru a-i conferi stabilitate.

Oficialii locali au declarat că alte 200 de persoane au fost găsite în largul coastei Siciliei şi vor fi transportate cu feribotul la Catania în cursul zilei.

“Salvările au fost complexe din cauza faptului că ambarcaţiunile erau supraîncărcate cu migranţi şi din cauza condiţiilor nefavorabile ale mării”, a precizat paza de coastă într-un comunicat.

Oficialii locali au declarat că alte 200 de persoane au fost găsite în largul coastei Siciliei şi vor fi transportate cu feribotul la Catania în cursul zilei.

Peste 17.000 de persoane au ajuns în Italia în acest an, inclusiv aproximativ 4.000 în această săptămână, faţă de 6.000 în primele două luni şi jumătate ale anului 2022.

De asemenea, sute de persoane au murit încercând să traverseze Mediterana şi să ajungă în Europa. ONU estimează că 300 de migranţi au murit în zona centrală a Mediteranei în acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *