Moment istoric la Constanța: Vergil Chițac anunță oficial mutarea cartierului social Henri Coandă

După mai bine de 15 ani în care s-au confruntat cu tot felul de situații tensionate, de la furturi mărunte, până la trafic de droguri, tâlharii și chiar omoruri, locuitorilor din cartierele Tomis Nord și Tomis 3 li se face astăzi dreptate.

Într-un interviu telefonic, acordat în aceasta după amiază pentru Europa Press RO, primarul Vergil Chițac confirmă supozițiile anterioare și recunoaște că va muta locuitorii cartierului social Henri Coandă și va reda zona comunității în cadrul unui amplu proiect de regenerare urbană.

Astfel primarul Chițac îndreaptă poate cea mai mare nedreptate făcută de Radu Mazăre, care din dorința acerbă de voturi coroborată cu “dușmănia” că nu a câștigat niciodată în circumscripțiile electorale din zona de nord a orașului, avea să condamne pe toți locuitorii acestor două cartiere la cele descrise mai sus, sacrificând totodată un teren cu un imens potențial, într-o zonă atât de centrală.

Vergil Chițac a mai declarat faptul că la momentul de față, se lucrează la un PUZ în capătul zonei industriale a orașului Constanța, unde se dorește să fie construit un nou complex social. Chițac a dat asigurări că de această dată, locuințele sociale vor ajunge la cei care care au cu adevărat nevoie, nu au cazier judiciar sau economic, iar nivelul veniturilor este unul foarte scăzut. Evaluarea acestor criterii se va face prin anchete sociale solide.

Primarul a mai menționat faptul că “în lunile ce urmează, locuitorii celor două cartiere vor fi consultați cu privire la proiectul de regenerare urbană în baza căruia acest teren se va întoarce cu adevărat în folosul comunității”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *