Motorul unui avion a luat foc în zbor şi i-a speriat de moarte pe pasageri

“Credeam că avionul se prăbuşeşte”, a povestit o persoană care a avut puterea să filmeze pe hubloul aeronavei.

Un zbor Southwest Airlines cu destinaţia Cancun a fost forţat să efectueze o aterizare de urgenţă pe aeroportul William P. Hobby din Houston marţi seara (15 august 2023), în urma unui incendiu la motor în timpul zborului.

Incidentul s-a produs la scurt timp după decolare, forţând aeronava să se întoarcă în grabă la aeroport. Videoclipurile martorilor oculari luate din interiorul avionului arată flăcări izbucnind de la unul dintre motoarele avionului.

Un pasager de la bord, Jordan Kleinecke, a declarat presei locale experienţa înspăimântătoare. Într-o declaraţie oficială, Southwest Airlines a recunoscut accidentul, spunând că Boeing-ul 737 a întâmpinat “o problemă mecanică la scurt timp după decolare” şi a subliniat că aeronava este în prezent oprită pentru o revizie.

Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) va efectua o investigaţie amănunţită asupra incendiului motorului. “Tot ceea ce ştiu este că avionul a început să se balanseze de la stânga la dreapta”, a declarat pasagerul Coale Kalisek pentru New York Post. “Cred că zbor o dată sau de două ori pe lună şi ştiam că nu e normal, aşa că am deschis perdeaua ferestrei şi am văzut bile de foc ieşind din motor”, a spus bărbatul. “M-am gândit că se va prăbuşi”, a spus Kalisek.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *