Motorul unui avion Spartan, oprit în zbor. Reacția MApN

Echipajul unei aeronave C-27J Spartan, care efectua, luni, un zbor de rutină între Câmpia Turzii și Otopeni, a raportat o semnalizare la bord cu privire la funcționarea defectuoasă a motorului stâng și a decis oprirea lui.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, echipajul unei aeronave C-27J Spartan, care efectua, luni, în jurul orei 07Ș40, zbor de rutină pe traiectul Câmpia Turzii – Otopeni, a raportat o semnalizare la bord cu privire la funcționarea defectuoasă a motorului stâng.

“Echipajul a aplicat procedurile standard prevăzute pentru această situație în normele de exploatare a aeronavei, oprind motorul stâng. Aeronava a aterizat în siguranță pe aeroportul de destinație, Otopeni, în jurul orei 8:00”, transmite MApN.

Nu a fost declarată situație de urgență și nici nu a fost nevoie de intervenția echipajelor specializate de la sol, precizează sursa citată.

La bordul aeronavei se aflau 7 militari – 3 membri ai echipajului și 4 pasageri, care au aterizat fără probleme.

“În conformitate cu procedurile în vigoare, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a numit o comisie de cercetare a acestui eveniment de zbor, pentru a stabili cauzele producerii acestuia”, potrivit MApN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *