Nancy Pelosi a demisionat din fruntea Camerei Reprezentanților

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi (82 de ani), și-a anunțat joi demisia din funcție, după ce grupul democraților din care face parte a pierdut majoritatea în urma alegerilor, conform Reuters. Liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, este acum favorit în cursa pentru conducerea acestei instituţii. Preşedintele Camerei Reprezentanţilor este cel al treilea cel mai important om din SUA, după preşedinte şi vicepreşedinte.

Nancy Pelosi a făcut anunțul în aplauzele colegilor săi democrați și a numit Camera Reprezentanților “pământ sacru” și “inima democrației americane”.

“Democrația americană este maiestuoasă, dar este fragilă. Mulți dintre noi, cei prezenți aici, au fost martori ai fragilității noastre la prima mână, în mod tragic, chiar în această incintă. Democrația trebuie să fie apărată pentru totdeauna împotriva forțelor care îi vor răul”, a spus Nancy Pelosi, făcând aluzie la atacul asupra Capitoliului de anul trecut, atac comis de către susținătorii fostului președinte al SUA, Donald Trump.

Nancy Pelosi preluase şefia Camerei în ianuarie 2019. Ea a mai ocupat acest post între 2007 şi 2010, fiind pe atunci prima femeie din istoria SUA care a deţinut această funcţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *