NATO va livra Ucrainei sute de sisteme de bruiaj contra dronelor rusești și iraniene

NATO va livra Ucrainei “sute” de inhibitori pentru a dezactiva dronele fabricate de Rusia și Iran, care fac ravagii în atacurile Rusiei asupra infrastructurii critice și asupra populației ucrainene, a declarat, joi, secretarul general aliat, Jens Stoltenberg, într-o conferință de presă după o întâlnire a miniștrilor Apărării NATO, relatează Cope.

Pe lângă această livrare, cele paisprezece țări membre ale NATO și Finlanda, candidate la aderare, au convenit și asupra creării unui scut antirachetă pentru a proteja Europa în cazul unui atac. Un proiect condus de Germania și care include angajamentul țărilor semnatare de a cumpăra material nou de apărare care să fie integrat cu ceea ce are deja Alianța Atlantică.

În plus, Spania a anunțat că va furniza Ucrainei 4 lansatoare de rachete HAWK pentru a îmbunătăți apărarea antiaeriană a acestei țări în lupta împotriva invadatorilor ruși, a informat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

“Salut anunțul de astăzi al Spaniei că va furniza 4 lansatoare HAWK pentru a consolida apărarea aeriană a Ucrainei”, a declarat Stoltenberg la conferința de presă care a avut loc la sfârșitul unei întâlniri de două zile a miniștrilor aliați ai Apărării, în care s-a evidenţiat ca prioritate îmbunătățirea sistemelor antiaeriene ucrainene.

Stoltenberg a spus că aliații “furnizează Ucrainei sisteme avansate, inclusiv artilerie, apărare aeriană și vehicule blindate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *