Noi măsuri drastice în Germania: duşuri cu apă rece într-un mare oraş, luminile de pe monumente se sting

Oraşele din Germania sting luminile de pe monumentele publice, închid fântânile şi impun duşuri reci în piscinele municipale şi în sălile de sport, în timp ce ţara se grăbeşte să îşi reducă consumul de energie în faţa iminentei crize a gazului rusesc.

Hanovra, în nord-vestul Germaniei, a devenit miercuri primul oraş mare care a anunţat măsuri de economisire a energiei, inclusiv oprirea apei calde la duşurile şi băile din clădirile şi centrele de agrement administrate de autorităţile locale.

Clădirile municipale din capitala landului Saxonia Inferioară vor fi încălzite doar de la 1 octombrie până la 31 martie, la o temperatură ambientală de cel mult 20 grade C, şi vor interzice utilizarea unităţilor mobile de aer condiţionat şi a aerotermelor. Grădiniţele, şcolile, centrele de îngrijire şi spitalele vor fi exceptate de la măsurile de economisire, relatează The Guardian.

“Situaţia este imprevizibilă”, a declarat primarul oraşului, Belit Onay, din partea Partidului Verde. “Fiecare kilowatt/oră contează, iar protejarea infrastructurii critice trebuie să fie o prioritate”.

Obiectivul de economisire de 15% al oraşului Hanovra este în concordanţă cu reducerile pe care Comisia Europeană le-ar cerut.

În Berlin aproximativ 200 de monumente istorice şi clădiri municipale vor rămâne în întuneric noapte, deoarece oraşul a stins luminile pentru a economisi energie electrică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *