O femeie din Iași a împrumutat firma soțului cu 1,6 milioane de euro dintr-un salariu de 500 de lei

O femeie din Iași a reușit să împrumute societatea la care soțul era acționar cu 1,6 milioane de euro. Conform datelor oficiale, în cei doi ani în care a dat cu împrumut aceste sume fabuloase, femeia a înregistrat venituri de maxim 500 de lei lunar și 6 lei din dividende. ANAF a verificat veniturile și cheltuielile acesteia, deți familia a reușit să tergiverseze controlul timp de 500 de zile.

Suma ascunsă de ANAF era mult mai mare, însă, întrucât la finalul verificărilor s-a constatat că pentru veniturile nedeclarate în anii 2014 s-a împlinit termenul de prescripție, inspectorii au procedat la emiterea titlurilor de creanță doar pentru sumele nedeclarate în anul 2015. Sume nedeclarate și ascunse de Fisc au fost descoperite și la fiica familiei.

Firma împrumutată derulează zeci de contracte publice pentru lucrări edilitare de construcții. Anterior, aceeași activitate se desfășura prin altă societate, care a fost falimentată și a făcut obiectul cercetărilor DIICOT într-un dosar ce vizează infracțiuni financiare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *