O navă sub pavilion Togo, încărcată cu minereu de fier, a eşuat pe canalul Sulina

O navă a eşuat la Partizani, pe canalul Sulina, în timp ce se îndrepta spre Portul Galaţi. Nava este încărcată cu 5000 de tone de minereu de fier şi venea din Turcia.

“Nava maritimă “Leon 1″, pavilion Togo, încărcată cu 5000 de tone de minereu de fier se deplasa în amonte pe canalul Sulina spre Portul Galaţi. A eşuat la malul drept al canalului Sulina la mila 31+700 Nu au fost semnalate victime, nici poluare, semnalul navigabil nu a fost afectat”, a declarat Petrică Rade, purtătorul de cuvânt al Căpităniei Zonale Tulcea.

Iniţial nava a încercat dezeşuarea prin mijloace proprii, iar apoi a reuşit dezeşuarea cu ajutorul remorcherului “Farul” trimis în zonă.

Nava a eşuat în jurul orei 10.10, la 12.28 nava a fost dezeşuată, iar la 13.41 ea şi-a continuat marşul amonte cu mijloace proprii, cu asistenţa remorcherului “Farul”.

“A fost ancorată în rada portului Tulcea de la mila marină 36, unde a fost reţinută de Căpitănia Zonală Tulcea pentru cercetări şi inspecţii de clasă, reconfirmarea clasei având în vedere această eşuare”, a mai spus sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *