O scrisoare-capcană a explodat la Ambasada Ucrainei la Madrid

O explozie a unei scrisori-capcană a avut loc miercuri la Ambasada Ucrainei din Madrid, potrivit unui comunicat al Ministerului spaniol de Interne. Un angajat a suferit răni ușoare.

Poliția națională spaniolă a declarat că un dispozitiv exploziv a explodat la ambasadă și că investighează.

Poliția spaniolă a activat protocolul antiterorist și a izolat zona din jurul ambasadei.

Experții de dezamorsare a bombei din cadrul poliției spaniole se află la fața locului cu câini de detecție și efectuează în prezent o inspecție pentru a face zona sigură.

Poliția a declarat că este prea devreme pentru a ști dacă explozia a avut loc atunci când un angajat al ambasadei a încercat să deschidă sau pur și simplu a mutat un plic.

Alarma a fost dată miercuri în jurul orei locale 13:00. Explozia s-ar fi produs în momentul în care angajatul ambasadei a încercat să deschidă scrisoarea, relatează Daily Mail.

Nu este încă clar dacă incidentul are legătură cu războiul actual dintre Rusia și Ucraina.

Ambasada Ucrainei la Madrid se află în cartierul Hortaleza din capitala spaniolă.

“Lucrătorul ambasadei a suferit răni ușoare și a mers el însuși la spital. O anchetă este în curs de desfășurare”, a declarat o sursă din cadrul Poliției Naționale spaniole.

Deocamdată nu a existat nicio reacție oficială din partea Ambasadei Ucrainei la Madrid.

Potrivit presei locale, scrisoarea cu dispozitivul exploziv în interior nu a fost examinată de o firmă privată de securitate responsabilă cu securitatea ambasadei.

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a ordonat să se consolideze de urgență securitatea tuturor ambasadelor ucrainene din străinătate din cauza exploziei de la ambasada Ucrainei din Madrid, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko, pe Facebook. .

“De asemenea, a făcut apel la omologul său spaniol să ia măsuri urgente pentru a investiga atacul asupra misiunii diplomatice ucrainene. Oamenii legii spanioli și serviciile pirotehnice lucrează deja la fața locului”, a adăugat Nikolenko.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *