ONU trage un semnal de alarmă: foametea la nivel mondial atinge un “nivel fără precendent”.

ONU declară că ne putem aştepta la foamete şi migraţie în masă, la un nivel foarte ridicat.”,

Sectoarele energiei şi pieţei alimentare au fost afectate profund din cauza invaziei Rusiei în Ucraina. Creşterea preţurilor la alimente de bază şi gaze au dus la un nivel ridicat al inflaţiei la nivel mondial. Iar toate acestea au dus la îngreunarea traiului de zi cu zi, afectat deja începând cu 2020 de pandemia de COVID.

Cifrele îngrijorătoare vorbesc de la sine: 828 de milioane de oameni din întreaga lume au suferit de foame în 2021. E o criză fără precedent, spun specialiştii de la ONU.

Invazia Rusiei în Ucraina a dus la creşterea preţurilor la grâne şi carburanţi. “Credeam că nu poate fi şi mai rău” , declara David Beasley, directorul pentru Programul de Hrană al ONU, în iunie, conform The Guardian. “Dar războiul (n.red. din Ucraina) a fost devastator până acum”, mai crede acesta, făcând referire la efectele sale la nivel mondial.

“Este un pericol real” , spune Beasley, care se teme că multe ţări se vor confrunta cu foamete şi sărăcie, care va duce la o migraţie în masă.

“Rezultatul va fi o destabilizare globală, foamete şi migraţie în masă, la un nivel fără precedent. Trebuie să acţionam acum pentru a preveni această catastrofă care ne aşteaptă”, mai spune expertul.

ONU preconizează că cele mai afectate ţări de foamete vor fi Etiopia, Somalia, Sudanul de Sud, Yemen şi Afganistan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *