Ordonanța austerității începe să producă efecte: Hidroelectrica și Consiliul Concurenței anulează achiziția de mașini

Hidroelectrica, cea mai mare și mai profitabilă companie a statului român, anunță că anulează licitația prin care voia să închirieze, timp de trei ani, în regim de leasing operațional, 203 de autoturisme, contract care se ridica la 23 de milioane lei (4,5 milioane de euro).

De asemenea, Consiliul Concurenței va renunța la achiziția în procedură simplificată a 4 mașini. “Renunțăm la această achiziție care era legată de viitoarea suplimentare a numărului de demnitari de la 7 la 11 membri în Plenul Consiliului”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele autorității.

O altă măsură luată în cadrul Consiliului Concurenței este reducerea numărului de consilieri de la cabinetul președintelui autorității.

“Am redus de la 8 la 4 numărul de consilieri pe care-i aveam la cabinet. Aceștia au rămas angajați în cadrul autorității, dar cu jumătate de normă, fiind plătiți doar pentru 4 ore. Salariul net lunar pentru normă întreagă este undeva la 5.000 de lei.”, a spus Chirițoiu.

Tot ca urmare a ordonanței de urgență adoptate vineri de Guvern au fost blocate și concursurile în cadrul autorității.

“Procedurile vizau 25 de posturi în cadrul Consiliului Concurenței. Nu am reușit să ocupăm decât 3 posturi: un inspector de concurență pe zona de IT și 2 consilieri de afaceri europene. Restul procedurilor sunt încetate, urmând să vedem dacă vom înainta Memorandum în Guvern”, a mai precizat Chirițoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *