Parisul, invadat de ploșnițe. Oamenii le-au filmat și în autobuze și cinematografe. “Nimeni nu este în siguranță”

​Guvernul francez a promis acțiuni pentru “liniști și proteja” publicul, deoarece capitala sa, Paris, raportează o creștere “pe scară largă” a ploșnițelor. Criza din ce în ce mai mare a ploșnițelor din Franța a declanșat o dispută politică, iar ministrul Transporturilor a convocat operatorii de trenuri și autobuze pentru a preveni înmulțirea insectelor, după ce călătorii le-au filmat în mijloacele de transport, relatează CNN și The Guardian.

Ministrul francez al Transporturilor, Clement Beaune, a declarat vineri că va “aduce laolaltă operatorii de transport săptămâna viitoare” pentru “a întreprinde măsuri suplimentare” pentru “asigura și proteja” publicul de creșterea numărului de ploșnițe.

Anunțul vine în timp ce oficialii și sindicatele din Paris au solicitat ajutor guvernului după ce mai multe videoclipuri care au apărut pe rețelele de socializare arată ploșnițe în mijloacele de transport public și în alte zone, cum ar fi cinematografele.

Un val de panică și dezgust s-a răspândit în toată țara, după mai mulți călători au postat fotografii și videoclipuri care se presupune că arată insectele în sistemul de transport local din Paris, trenuri de mare viteză și pe aeroportul Charles de Gaulle.

Unii călători au spus că nu vor mai sta jos în metrourile din Paris deoarece le este frică să stea pe scaune.

Vorbind vineri la postul de televiziune francez LCI, viceprimarul Parisului, Emmanuel Gregoire, a spus că fenomenul este “larg răspândit”.

“Trebuie să înțelegeți că, în realitate, nimeni nu este în siguranță, evident că există factori de risc, dar în realitate, puteți lua ploșnițe oriunde și le puteți aduce acasă”, a spus el.

În urmă cu trei ani, guvernul francez a lansat o campanie împotriva ploșnițelor, care include un site web dedicat și o linie telefonică de informare, pe măsură ce numărul insectelor a crescut.

Dar Gregoire a spus că, în ciuda acestui plan, “există 3,6 milioane de oameni care vin în Paris în fiecare zi, iar ploșnițele nu se opresc la periferia orașului”.

Un expert de la organismul național de sănătate din Franța, Anses, a spus că problema este “un fenomen emergent în Franța și aproape peste tot în lume”.

“Se datorează în principal mișcării oamenilor care călătoresc, a faptului că oamenii stau în spații de cazare pe termen scurt și aduc înapoi ploșnițele în valize sau în bagaje”, a declarat Johanna Fite de la departamentul de evaluare a riscurilor Anses pentru CNN.

Ea a adăugat că a existat o “escaladare” a problemei, deoarece ploșnițele sunt din ce în ce mai rezistente la insecticide.

“Observăm tot mai multe populații de ploșnițe care sunt rezistente, așa că nu există un tratament miracol pentru a scăpa de ele”, a spus Fite.

Totuși, viceprimarul Parisului a avertizat împotriva “isteriei” în această problemă, menționând că a existat o “creștere a numărului de parizieni care sună la serviciile de informare ale primăriei pentru informații despre ploșnițe”.

“Companiile profesionale care intervin în zonele rezidențiale ne spun că în prezent proporția intervențiilor pentru ploșnițe este atipică față de normal și crește rapid”, a spus el.

Vestea vine în timp ce Parisul se pregătește să găzduiască Jocurile Olimpice din 2024, dar oficialii spun că nu sunt îngrijorați.

“Nu există nicio amenințare pentru Jocurile Olimpice”, a spus Gregoire.

“Ploșnițele au existat înainte și vor exista după aceea”, a adăugat el, spunând că jocurile au fost o “oportunitate” pentru toată lumea de a lucra împreună la această problemă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *