Peste 300 de magazine Mega Image controlate de Protecția Consumatorilor. Amenzi de 5,5 milioane de lei și zeci de spații închise

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunțat joi că verificările la magazinele Mega Image au avut loc în perioada 7-19 octombrie, fiind parte din seria de controale făcute de-a lungul anului la lanţurile de magazine Lidl – unde au fost controlate 265 de magazine din peste 300 – şi Penny – cu 256 de magazine verificate, din 306 existente în România.

În urma neregulilor constatate, ANPC a decis următoarele sancţiuni:

  • amenzi în cuantum de circa 5,5 milioane lei
  • oprirea definitivă de la comercializare a unor produse alimentare neconforme în valoare de aproximativ 170.000 lei
  • oprirea temporară de la comercializare pentru produse alimentare în valoare de 175.000 lei
  • propunerea închiderii temporare a unităţii pe o perioadă de cel mult 6 luni pentru 12 magazine
  • propunerea închiderii temporare a unităţii pe o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni pentru 20 locaţii.

“Impactul social în viaţa consumatorilor, pe care îl are fiecare dintre marile lanţuri de magazine, ţine, bineînţeles, de dimensiunea reţelei acestora. Pentru a putea stabili dacă ne confruntăm sau nu cu o practică generalizată, am hotărât să verificăm cel puţin două treimi dintre punctele de lucru la nivelul fiecărui operator economic.

Nu înţeleg ce înseamnă obişnuit sau neobişnuit, atunci când se face referire la numărul acţiunilor de control.

Deja două dintre lanţurile comerciale verificate se arată a fi mai tare vătămate de numărul acţiunilor decât de abaterile depistate. Nu există nicio restricţie legală legată de numărul controalelor.

Mai mult, au fost verificate şi depozitele acestor operatori economici unde, de asemenea, au fost depistate nereguli. Am prefera ca cei sancţionaţi să înţeleagă să pună produse de calitate la dispoziţia consumatorilor, în locul celor neconforme, plecând de la legumele şi fructele comercializate, până la produsele congelate cu prea multă gheaţă, comercializate la preţ de produs normal”, susține preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *