Poliţia ungară a găsit 17 migranţi înghesuiţi într-un camion, aproape de asfixiere. Un pont de la poliţia română le-a salvat viaţa

Poliţia ungară a găsit 17 migranţi înghesuiţi într-un spaţiu închis, fără ventilaţie adecvată, în momentul în care a oprit un camion cu numere de înmatriculare turceşti în apropierea graniţei sale de sud, relatează Reuters.

Migranţii – 16 din Egipt şi unul din Libia – au avut nevoie de îngrijiri medicale imediate, a declarat poliţia ungară pe site-ul său, adăugând că doar o acţiune rapidă, în urma unei informații venite din partea autorităţilor române, le-a salvat viaţa.

Poliţia a declarat că a oprit camionul joi în apropierea satului Kistelek şi a chemat ambulanţele. Traficantul de persoane, un cetăţean turc, a fost reţinut.

În februarie, 18 migranţi afgani au fost găsiţi morţi într-un camion abandonat pe un drum secundar în apropiere de capitala bulgară Sofia.

Mii de persoane care fug de războaie şi sărăcie din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia fac călătoria pe uscat prin Balcani spre Europa. Ungaria a construit un gard la graniţa sa sudică cu Serbia, dar ruta prin Ungaria către Europa de Vest rămâne una preferată de migranţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *