Pontoane ilegale, găsite de poliţişti pe malul Canalului Dunăre – Marea Neagră. Trei persoane sunt cercetate

Mai multe pontoane ilegale au fost găsite de poliţişti pe malul Canalului Dunăre – Marea Neagră, iar trei persoane sunt cercetate în aceste cazuri.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a transmis că poliţişti din cadrul Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Constanţa – Postul de Poliţie Transporturi Navale Cernavodă, împreună cu specialişti din cadrul Căpitaniei Portului Cernavodă, au desfăşurat o acţiune de verificare a legalităţii executării construcţiilor pe apă, în cadrul Planului de măsuri “Siguranţa şi Securitatea pe apă 2023”.

“În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate trei infracţiuni de executarea, modificarea sau extinderea lucrărilor, construcţiilor sau instalaţiilor pe ape sau care au legătură cu apele, fără avizul de gospodărire a apelor sau fără notificarea unor astfel de lucrări, infracţiune prevăzută de Legea 107/1996”, a transmis IPJ Constanţa.

Astfel, pe malul drept al Canalului Dunăre – Marea Neagră poliţiştii au găsit un debarcader cu platformă din scândură, construit pe piloni din lemn, instalaţi în malul canalului, în suprafaţă de 21 de metri pătraţi, iar în urma verificărilor au stabilit că îi aparţine bărbat, de 73 ani, din comuna Saligny, care nu deţine autorizaţie de construire eliberată de Administraţia Naţională Apele Române.

De asemenea, tot pe malul drept al Canalului Dunăre – Marea Neagră a fost identificat un debarcader cu platformă din scândură, construit pe piloni din lemn, instalaţi în malul canalului, în suprafaţă de 12 metri pătraţi.
În urma verificărilor efectuate, anchetatorii au stabilit că acesta aparţine unui bărbat, de 56 ani, din comuna Saligny, care nu deţine autorizaţie de construcţie eliberată de Administraţia Naţională Apele Române.

Cel de-al treilea debarcader a fost descoperit tot pe malul drept al Canalului Dunăre – Marea Neagră. Acesta este construit pe piloni din lemn, instalaţi în malul canalului, în suprafaţă de 21de metri pătraţi. Debarcaderul îi aparţine unui bărbat de 56 ani, din oraşul Cernavodă, care nu deţine autorizaţie de construire eliberată de Administraţia Naţională Apele Române.

În cele trei cazuri poliţiştii au deschis dosare penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *