Președintele parlamentului Ungariei: UE acționează contrar intereselor sale economice, în slujba unor grupuri de interese neeuropene

Președintele Adunării de Stat (parlamentul) ungare, László Kövér, și-a exprimat duminică opinia că Uniunea Europeană poate fi considerată perdantă în conflictul din Ucraina, deoarece UE acționează contrar propriilor interese economice.

“Acum, Uniunea Europeană, care nu a fost capabilă să împiedice izbucnirea războiului în Ucraina prin mijloace politice și se află sub presiune externă, nu este capabilă să restabilească pacea prin diplomație, acționează contrar intereselor sale economice fundamentale și este deja considerată perdantă, indiferent de partea direct implicată în lupte care se declară învingătoare”, a declarat politicianul, citat de agenția de știri MTI.

Potrivit lui Kövér, în situația actuală, Bruxelles-ul este în slujba unor “grupuri de interese neeuropene”. Acest lucru condamnă UE în ansamblu și țările sale la “vulnerabilitate militară, dependență politică, neviabilitate economică și energetică și dezbinări sociale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *