Primarul din Mangalia, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Radu Cristian, la data faptelor şi în prezent primar al municipiului Mangalia, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată, a mai multor funcţionari din cadrul primăriei, toţi pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, şi a unui avocat din cadrul Baroului Bucureşti.

“În perioada octombrie 2014 – decembrie 2017, inculpatul Radu Cristian, în calitatea menţionată mai sus, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o societate de avocatură, reprezentată de inculpatul avocat în cadrul Baroului Bucureşti, trimis în judecată în prezenta cauză, un număr de 95 de contracte având ca obiect asistenţa juridică şi reprezentarea primăriei municipiului Mangalia în dosarele aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti şi altor organe judiciare sau jurisdicţionale. Este de precizat faptul că o parte dintre acestea ar fi fost încheiate în condiţiile în care, la nivelul primăriei Municipiului Mangalia, existau deja contracte de asistenţă juridică încheiate cu o altă societate de avocatură, în care ar fi fost prevăzute onorarii şi de peste 200 de ori mai mici faţă de cele stabilite în noile contracte”, se arată în rechizitoriu.

Procurorii susţin că primarul ar fi beneficiat de ajutorul celorlalţi şase inculpaţi, funcţionari publici, care ar fi întocmit şi semnat diverse acte, ce ar fi stat la baza organizării unor proceduri formale de achiziţie a serviciilor judiciare menţionate mai sus.

Ca urmare a acestor demersuri, Primăria Mangalia a fost prejudiciată cu suma totală de 13.675.922 lei, arată procurorii.

Primăria municipiului Mangalia a comunicat faptul că nu se constituie parte civilă în procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *