Primele medalii pentru România la Campionatele Mondiale de Natație de la Fukuoka. Constantin Popovici şi Cătălin Preda, aur şi argint la sărituri în apă de la mare înălţime

Constantin Popovici şi Cătălin Preda au câştigat astăzi medaliile de aur şi argint în proba de sărituri în apă de la mare înălţime (platformă 27 metri) din cadrul Campionatelor Mondiale de nataţie de la Fukuoka, fiind prentru prima dată în istorie când doi săportivi din aceeaşi ţară urcă pe podium la aceeaşi ediţie.

În aşteptarea lui David Popovici, un alt Popovici, Constantin, şi Cătălin Preda au adus primele medalii pentru România la Campionatele Mondiale World Aquatics de la Fukuoka. Doi dintre cei mai buni săritori de la mare înălţime din lume, românii au evoluat la standarde ridicate în Japonia şi au urcat pe primele două trepte ale podiumului.

După rundele preliminare, Constantin Popovici s-a clasat pe primul loc cu un total de 232,20 puncte, urmat de Cătălin Preda (207,60) şi ucraineanul Oleksei Prigorov (197,25).

În această dimineaţă au avut loc ultimele două sărituri pentru fiecare concurent. După cea de-a 3-a rundă Popovici şi Preda şi-au păstrat primele două poziţii, dar ecartul dintre ei s-a redus la doar 8,4 puncte. Popovici a avut doar a 3-a săritură ca punctaj (84,6), în timp ce Preda a primit 100,8 puncte pentru execuţia sa.

În ultima serie, Cătălin Preda a sărit foarte bine şi cu un total de 438,25 de puncte a urcat pe primul loc şi avea asigurat argintul. Concursul a fost încheiat de Constantin Popovici, care a rezistat presiunii şi a adunat 156 de puncte puncte din ultima săritură. Cu un total de 472,80 de puncte, Popovici a devenit campion mondial pentru prima dată în carieră.

Săriturile în apă de la mare înălţime (platformă 27 metri) au fost introduse la Campionatele Mondiale de nataţie în 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *