Primele vagoane cu cereale ucrainene ajung joi în Portul Galaţi. O barjă le aşteaptă pe Dunăre

Primele vagoane cu cereale ucrainene vor ajunge joi dimineaţa în portul Galaţi. Transportul va ajunge în România pe calea ferată recent reabilitată dintre oraşul Galaţi şi punctul de trecere a frontierei.

Primele vagoane care transportă cereale din Ucraina vor ajunge joi în Portul Galaţi unde la aşteaptă o barjă care poate transporta 6.000 de tone. De la Galaţi, cerealele vor fi trimise spre Marea Neagră.

“Primul tren este deja la graniţă, sunt cel puţin 20 de vagoane încărcate cu grâu. Este primul dintr-o serie de trenuri livrate dinspre Ucraina. În Port este pregătită o barjă pentru 6.000 de tone. Ele vor fi încărcate şi vor pleca pe Marea Neagră, vor tranzita Bosforul şi de acolo mai departe, unde trebuie să fie livrate”, a declarat Dan Tivilichi, director general adjunct al Administraţiei Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi.

Linia ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi a fost redeschisă în luna iulie. Prin intermediul acesteia, trenurile de marfă care vin din Ucraina, via Republica Moldova, pot descărca cerealele direct în Portul Galaţi, fară a mai avea nevoie de transbordare la frontieră. Ulterior, marfa este transferată pe barje sau poate fi depozitată în silozul din port, care are o capacitate de 25.000 de tone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *