Procurorii dau primele informații despre soții morți pe plajă la Gura Portiței. Femeia avea gâtul tăiat, iar soțul a fost scos din canalul Leahova înecat

Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a dat primele informații despre cazul celor doi soți găsiți morți la Gura Portiței. Femeia era cu gâțul tăiat, iar soțul înecat, în canalul Leahova.

La data de 27.08.2023, orele 17,30, organele de urmărire penală au fost sesizate cu privire la faptul că pe canalul Leahova, la o distanţă de aproximativ 500 m de Gura Portiţei, a fost găsit un cadavru de sex masculin, care nu prezenta urme vizibile de violenţă. Din cercetări s-a stabilit că în data de 26.08.2023, ora 14,oo, persoana în cauză s-a cazat în incinta Satului de Vacanţă de la Gura Portiţei împreună cu soţia sa.

A fost constituit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 192 din C.Pen. Din concluziile preliminare desprinse din raportul de autopsie medico legală întocmit de SML Tulcea, rezultă faptul că decesul a fost cauzat de asfixie mecanică prin înec, fără a prezenta leziuni în legătură cu decesul.

Întrucât în urma celor constatate nu a fost identificată soţia persoanei decedate, au fost desfăşurate activităţi cu forţe mărite, cu sprijinul ISU, a lucrătorilor Serviciului de Investigaţii Criminale, a primăriei şi a comunităţii locale, ocazie cu care în data de 28.08.2023, în jurul orei 11:30, pe malul canalului de legătură Leahova la o distanţă de aproximativ 2 km de Gura Portiţei, în stufăriş, a fost identificat cadavrul acesteia.

Din primele verificări efectuate de lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J Tulcea rezultă faptul că soţia prezenta o plagă tăiată la nivelul gâtului.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la infracţiunea de omor prev. în art. 188 alin. 1 C.pen.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *