ExterneHOTSocialTehnologie

Profesor din SUA, acuzat că folosește ChatGPT la curs. Studenții își cer banii înapoi

Un profesor universitar din SUA e acuzat că folosește ChatGPT la curs. Studenții își cer banii înapoi pentru că ar da banii degeaba.

De exemplu, Ella Stapleton, înscrisă în ultimul an la Northeastern University din Boston, statul american Massachusetts, vrea banii înapoi după ce și-a prins profesorul că folosește ChatGPT la curs. Tânăra a depus plângere oficială și a cerut rambursarea taxelor de școlarizare după ce a descoperit că profesorul ei utiliza în secret aplicația celor de la Open AI.

De asemenea, cadrul didactic a recunoscut că apelează la diverse platforme de acest tip, ilustrând o tendință a corpului profesoral care folosește tot mai des Inteligența Artificială. Asta, în timp ce profesorii îi critică pe elevi sau studenți pentru că ar folosi ChatGPT și ar „trișa” la examene sau când ar face lucrări.

Ella Stapleton spune că a devenit suspicioasă în momentul în care profesorul său care predă cursul de Afaceri a prezentat diverse bucăți de text cu greșeli gramaticale, sau cu imagini necorelate cu textul său. Mai mult, studenta a detectat o citare „ChatGPT” în bibliografie.

„Profesorul ne spune să nu folosim Inteligența Artificială, apoi a folosit-o chiar el”, a declarat Stapleton pentru New York Times. În plângerea oficială, tânăra e supărată că profesorul le-a ascuns că apelează la ChatGPT pentru a-și susține cursul, în timp ce lor le cerea să nu facă acest lucru.

În consecință, tânăra a cerut înapoi taxe de 8.000 de dolari, însă conducerea Universității a respins reclamația studentei. Potrivit politicii Northeastern University privind IA, studenții sau profesorii trebuie să „atribuie în mod corespunzător sursa atunci când utilizează un sistem IA pentru a genera conținut ce este inclus într-o publicație academică sau trimis oricărei publicații sau altei organizații care solicită atribuirea conținutului”.

Mai mult, cei ce folosesc Inteligența Artificială trebuie să verifice periodic rezultatele sistemului de IA pentru a se asigura că informațiile sunt corecte și adecvate scopului dorit. Rick Arrowood, profesorul în culpă, a recunoscut că folosește ChatGPT, Perplexity AI sau Gamma.

„Privind retrospectiv, mi-aș fi dorit să fi fost mai atent cu asta”, a mărturisit bărbatul. Cu toate acestea, cadrul didactic privește partea plină a paharului: atât el cât și alți oameni au învățat din greșeli. Majoritatea universităților din SUA sau din lume care se respectă le interzic profesorilor sau studenților să folosească ChatGPT, sau impun restricții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *