Proiectul de înfiinţare a unui registru cu traficanţii de droguri, depus în Parlament

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, anunţă că mai mulţi parlamentari liberali au depus un proiect de lege pentru înfiinţarea Registrului naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni din sfera traficului de droguri.

“Evenimentele prezentate în spaţiul public în ultima perioadă au arătat, fără dubiu, amploarea dobândită de fenomenul infracţional în sfera ilicitului de droguri. Creşterea accelerată a cazurilor de consum ilicit de droguri, precum şi a infracţiunilor săvârşite sub influenţa acestora generează consecinţe grave. În acest sens, se impune supravegherea şi destructurarea reţelelor de traficanţi, existând o legătură de cauzalitate directă între intensificarea activităţilor de trafic de droguri şi creşterea consumului. Pentru a diminua consumul şi efectele nocive ale acestuia, acţiunea trebuie îndreptată pe linia combaterii traficului”, potrivit expunerii de motive.

Iniţiatorii afirmă că scopul nu este unul punitiv, ci preventiv.

“Datele din registru nu sunt publice, acestea fiind pentru uzul autorităţilor în vederea prevenirii unor fapte din sfera traficului de droguri”, se mai arată în document.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, precizează că printre iniţiatori se numără şi ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *