Proiectul Pangeos, cea mai mare structură plutitoare construită vreodată

Cel mai recent proiect pentru o ambarcaţiune de lux care a ajuns pe piaţă este Pangeos, numită astfel după Pangaea, un supercontinent care a existat acum 200 de milioane de ani până la 335 de milioane de ani.

Pentru a fi construită, va fi necesară suma de 8 miliarde de dolari, potrivit designerilor Lazzarini.

Nu e de mirare că este atât de scumpă, pentru că, dacă va fi finanţată, va deveni cea mai mare structură plutitoare construită vreodată. Se va întinde pe o lungime de 550 de metri şi o lăţime de 610 metri.

Un adevărat “oraş plutitor”, potrivit lui Lazzarini, iahtul va avea spaţiu pentru hoteluri, centre comerciale, parcuri şi chiar porturi pentru nave şi avioane mai mici, pentru ca oaspeţii să ajungă acolo cu stil. Şi stil va fi, având în vedere că are forma unei broaşte ţestoase, potrivit CNN.

De asemenea, ar fi nevoie de un loc special pentru a-l construi – unul care nu există în prezent. Designerii au propus Arabia Saudită ca locaţie. Aproximativ un kilometru pătrat de mare ar trebui să fie dragat şi să se construiască un baraj circular înainte de a putea începe construcţia. Designerii au desemnat ca locaţie ideală un spaţiu în portul King Abdullah, la 81 de mile nord de Jeddah.

Împărţit în blocuri ca un oraş real, Pangeos are un port şi o piaţă principală, din care se desprind în spirală alte clădiri. O zonă “superioară”, înconjurată de spaţii verzi, ar urma să servească drept loc de aterizare pentru avioane.

Sub spaţiul de locuit s-ar afla 30.000 de “celule” care ar menţine structura pe linia de plutire. Subsolul ar urma să fie construit din oţel. Ar avea un pescaj masiv de 30 de metri şi ar putea naviga cu o viteză de cinci noduri, deşi “aripile” ar extrage energie din rezistenţa la înaintare şi din valurile care se sparg de navă. Acoperişul ar avea panouri solare pentru a alimenta iahtul cu energie.

În loc să opereze dintr-un anumit port sau să aibă un itinerar prestabilit, tera-turtle ar naviga pur şi simplu, făcând din călătorie o destinaţie.

Lazzarini speră că această construcţie ar putea începe în 2033 şi va fi gata în aproximativ opt ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *