Protest al poliţiştilor în faţa MAI

Un protest al poliţiştilor are loc miercuri dimineaţa în faţa Ministerului Afacerilor Interne: oamenii legii reclamă că au salarii mici, iar inflaţia şi ratele majorate fac ca veniturile să scadă cu peste 50 la sută.

Sindicatul Europol anunţă că protestul începe la ora 11.00, în faţa MAI.

“Poliţiştii vor fi din nou în stradă pentru a solicita plata drepturilor salariale restante pe care Guvernul României a considerat de bunăcuviinţă să le îngheţe. Astfel, sub pretextul că aplicarea legii salarizării nu este posibilă, în timp ce alte categorii socio-profesionale au beneficiat în acest timp de diverse majorări salariale, constatăm că se împlinesc 2 ani de când drepturile noastre salariale restante au fost îngheţate. În aceste condiţii, Sindicatul Europol continuă seria de proteste prin care nu revendicăm majorări salariale, ci doar respectarea legii şi acordarea restanţelor ce ni se cuvin, întrucât ne-am săturat efectiv să fim fraierii de serviciu ai sistemului bugetar care primesc din când în când promisiuni deşarte sau doar firimituri”, arată Europol.

Europol arată că trebuie eliminată percepţia publică greşită conform căreia în această instituţie “curge lapte şi miere”: “La acest moment dublarea ratelor la bănci, creşterea preţurilor la alimente, energie şi carburanţi, au condus la diminuarea veniturilor poliţiştilor cu peste 50%, iar dacă ne dorim siguranţă şi integritate, în contextul aderării la spaţiul Schengen, trebuie să înţelegem în mod definitiv că cel mai relevant factor în creşterea corupţiei este salarizarea mizeră de care au parte poliţiştii în prezent”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *