Protest AUR la Parlament, manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii, George Simion s-a urcat pe gard. Jandarmeria le-a adus la cunoştinţă că activitatea nu îndeplineşte condiţiile legale, dar aceştia refuză să părăsească zona

Jandarmeria Română anunţă că în exteriorul curţii Parlamentului se desfăşoară o adunare publică nedeclarată, formată din alţi membri ai aceleiaşi formaţiuni politice, precum şi simpatizanţi ai acesteia. Celor prezenţi li s-a adus la cunoştinţă că activitatea desfăşurată nu îndeplineşte condiţiile legale, însă aceştia şi-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul.

În acel moment, lucrurile au degenerat. Protestatarii AUR au devenit agresivi și au început o bătaie în toată regula cu jandarmii.

Mai multe persoane au fost reținute și conduse la dubele Jandarmeriei.

În conflict au fost implicați inclusiv parlamentari ai AUR. De asemenea, deputatul Ludovic Orban (Forța Dreptei) a fost agresat de către protestatarii AUR.

“E dreptul nostru de a protesta, îl exercităm, în momentul în care vedem legi nedrepte şi nu le putem opri, protestăm”, a afirmat George Simion.

Liderul AUR a fost îndepărtat de un jandarm, în momentul în care s-a urcat pe gardul Parlamentului.

“În legătură cu manifestaţiile aflate în desfăşurare la Palatul Parlamentului, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări: În curtea obiectivului, are loc o manifestaţie de protest formată din invitaţi şi membri ai unei formaţiuni politice.În acelaşi timp, în exteriorul curţii, se desfăşoară o adunare publică nedeclarată, formată din alţi membri ai aceleiaşi formaţiuni politice, precum şi simpatizanţi ai acesteia”, a transmis Jandarmeria.

“Manifestanţilor aflaţi atât in interiorul curţii Palatului Parlamentului, cât si în exterior, li s-a adus la cunoştinţă că activitatea desfăşurată nu îndeplineşte condiţiile legale, însă aceştia şi-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul. Menţionăm faptul că Jandarmeria Română respectă dreptul constituţional la liberă exprimare al tuturor cetăţenilor, cu respectarea prevederilor legale in vigoare”, mai spune Jandarmeria.

Alianţa pentru Unirea Românilor a anunţat că cheamă românii să protesteze miercuri, de la ora 08:00, în faţa Camerei Deputaţilor, împotriva adoptării de către majoritatea parlamentară a PL-x 145/2023, proiectul cu privire la Observatorul Naţional al Copiilor.

“Acest proiect de lege a fost adoptat în spatele uşilor închise în comisiile de muncă şi sănătate din Camera Deputaţilor pe repede-înainte, fără niciun fel de dezbatere, fără niciun fel de transparenţă, iar Miercuri va fi supus adoptării Parlamentului”, spunea AUR într-un anunţ pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *