Protest: casa premierului britanic a fost acoperită cu pânză neagră

Activiştii de mediu au acoperit casa premierului britanic Rishi Sunak cu pânză neagră. Ei au protestat faţă de politica guvernului în domeniul petrolier, potrivit Reuters.

Membrii Greenpeace au acoperit joi casa privată a premierului britanic Rishi Sunak cu o pânză neagră. Protestul a vizat politica guvernului privind forajul petrolier. „Rishi Sunak – profiturile din petrol sau viitorul nostru?”, au scris protestatarii pe un banner.

Se pare că premierul nu se afla la domiciliu. Sunak a declarat miercuri că seara urma să părăsească ţara pentru o vacanţă.

Marea Britanie a adoptat în 2019, sub conducerea fostului prim-ministru Theresa May, obiectivul de a ajunge la emisii nete de carbon zero până în 2050. Ecologiştii au criticat bilanţul guvernului din ultimii ani. Luni, cabinetul britanic s-a angajat să acorde sute de licenţe pentru extracţia de petrol şi gaze din Marea Nordului, ca parte a eforturilor de a deveni mai independentă din punct de vedere energetic.

De asemenea, în decembrie, a aprobat prima mină de cărbune de mare adâncime din ultimele decenii.

Un sondaj publicat miercuri a arătat că 67% dintre alegători consideră că guvernul gestionează prost problemele de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *