PSD: Vei putea să îţi cumperi în continuare televizor, frigider, cauciucuri de iarnă sau orice altceva în limita a 5.000 de lei cash/zi. Nu te controlează nimeni! Nu îţi ia nimeni cash-ul din buzunar!

Social-democraţii precizează că o persoană va putea să îşi cumpere în continuare frigider, televizor, cauciucuri de iarnă sau orice altceva în limita a 5.000 de lei cash pe zi, aceasta fiind limita zilnică cu mult peste salariul mediu net lunar pe economiei. Dacă eşti persoană fizică vei putea face în continuare plăţi la orice magazin de până la 5.000 de lei pe zi, mai spune PSD. “În concluzie, Nu te controlează nimeni! Nu îţi ia nimeni cash-ul din buzunar! Toată discuţia despre cash este o temă falsă! Singurii care vor avea de suferit vor fi evazioniştii, nu oamenii obişnuiţi!”, mai transmit social-democraţii.

“CASH-ul, pe înţelesul tuturor! Vei putea să îţi cumperi în continuare televizor, frigider, cauciucuri de iarnă sau orice altceva în limita a 5.000 de lei cash/zi. Adică o limită zilnică cu mult peste salariul mediu net lunar pe economie! Dacă eşti persoană fizică vei putea face în continuare plăţi la orice magazin de până la 5.000 de lei pe zi!”, arată postare de marţi, pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa citată mai spune că, “doar dacă eşti operator economic, PFA sau orice altă categorie autorizată, care emite facturi, atunci va trebui să limitezi plăţile cash către alt agent economic la cel mult 1.000 de lei pe zi, respectiv 2.000 de lei pe zi în magazinele cash&carry!”

“În concluzie, Nu te controlează nimeni! Nu îţi ia nimeni cash-ul din buzunar! Toată discuţia despre cash este o temă falsă! Singurii care vor avea de suferit vor fi evazioniştii, nu oamenii obişnuiţi! Şi încă ceva: legea este acum contestată la Curtea Constituţională de către impostorii de la USR care se opun reformei statului şi combaterii evaziunii fiscale. Deci noile reglementări nu sunt încă în vigoare!”, mai arată postarea de pe reţeaua de socializare.

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a declarat, luni, că propunerea Guvernului este de a reduce gradual plăţile în numerar pentru că ele sunt sursa plăţilor la negru.

“Ne aşteptăm să avem şi impact bugetar suplimentar prin încasarea de venituri la bugetul de stat”, a spus ministrul Boloş care a adăugat că, deşi este un disconfort, disciplina aceasta de care au nevoie într-o perioadă atât de complicată pentru ţara noastră este mai mult decât necesară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *