Reacția ANPC după perchezițiile DNA

Întreaga activitate a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor se desfăşoară sub semnul respectării prevederilor legale, integrităţii şi toleranţei zero faţă de corupţie, susţin miercuri reprezentanţii ANPC, după ce instituția a fost vizată de percheziții DNA.

“În legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public, privind efectuarea unor cercetări de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, la sediul central al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), conducerea instituţiei nu face niciun fel de comentariu referitor la această situaţie. Totodată, ANPC reafirmă faptul că întreaga activitate a instituţiei se desfăşoară sub semnul respectării prevederilor legale, integrităţii şi toleranţei zero faţă de corupţie”, se menţionează într-un comunicat al ANPC.

Sursa citată subliniază că întregul personal al ANPC este la dispoziţia DNA şi oricăror alte instituţii ale statului, oferind tot sprijinul în demersurile acestora de apărare a legalităţii şi stabilire deplină a adevărului.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează, miercuri, percheziţii la ANPC, într-un dosar în care se investighează fapte de corupţie săvârşite în perioada 2018 – 2022.

“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2018 – 2022, în legătură cu efectuarea unor controale la mai mulţi agenţi economici (producători, distribuitori şi mari retaileri de produse alimentare şi nealimentare)”, se precizează într-un comunicat al DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *