Reîncepe haosul Covid în China. Orașe întregi sunt închise și testate după apariția a câteva sute de cazuri

China încearcă să oprească din nou focare emergente de Covid-19 în mai multe regiuni și orașe, inclusiv în Shanghai, acolo unde un lockdown draconic abia ce a fost ridicat în urmă cu o lună, relatează Reuters. Deși la nivel național au fost raportate doar 353 de cazuri, autoritățile din mai multe regiuni și orașe implementază din nou restricții extrem de dure.

Numărul de cazuri la nivelul întregii țări rămâne destul de mic la standardele globale dar și la cele ale uriașei populații ale Chinei – puțin peste 300 de infectări zilnice au fost raportate.

Totuși, de teama unei creșteri necontrolate a numărului de cazuri, China se pregătește de noi măsuri dure, pe baza politicii sale “Zero Covid”.

Metropola Shanghai, care a ieșit dintr-un lockdown de două luni la începutul lunii iulie, a început din nou testarea tuturor locuitorilor din 16 districte de marți, urmând ca ea să se încheie joi.

“Mai multe regiuni chineze se confruntă cu focare locale, iar infectările au început să apară la nivel comunitar în Shanghai. Trebuie să acordăm o mare importanță acestui lucru. Nu vom trândăvi deloc”, a spus Zhao Dandan, oficial sanitar în metropola chineză, în cadrul unui briefing.

Metropola de 25 de milioane de locuitori a raportat 24 de cazuri transmise local, marți, în creștere de la opt în ziua precedentă.

Capitala chineză, Beijing, a raportat șase cazuri cu transmitere locală, marți, în creștere de la trei cu o zi în urmă. Miercuri, autoritățile locale au îndemnat transportatorii și hotelurile să implementeze măsuri preventive stricte – verificarea temperaturii vizitatorilor și solicitarea de teste negative.

În provincia estică Anhui, acolo unde mai multe de un milion de oameni în mai multe orașe mici se află în lockdown, numărul de cazuri a scăzut ușor, marți, la 222 de la 231 cu o zi în urmă. Această regiune are, în prezent, cel mai mare număr de cazuri din China.

Tot de miercuri, și orașul nord-vestic Xi’an a anunțat că suspendă pentru șapte zile operațiunile la mai multe spații de entertainment, la restaurante și a oprit toate evenimentele majore. Metropola cu o populație de 13 milioane de oameni, a raportat 11 infectări transmite local în 5 iulie, față de 9 cu o zi înainte.

China a raportat un total de 353 de infectări cu transmitere locală în 5 iulie, printre care 112 cazuri simptomatice și 241 simptomatice. Nu au fost raportate decese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *