Robocop devine realitate! Este propunerea șocantă a poliției din San Francisco

Roboții ar putea ucide, în circumstanțe rare și excepționale, când riscul de pierdere a vieții este iminent și nu există alte opțiuni disponibile. Este propunerea poliției din San Francisco.

La fel ca dronele, roboții din zonele urbane ar putea avea, de asemenea, permisul de a ucide. Este propunerea poliției din San Francisco, California.

Ideea este de a permite roboților “de tip militar” să folosească forța letală în situații care pun viața în pericol și în alte situații extreme.

Un proiect al Departamentului de Poliție din San Francisco prezintă modul în care vor fi folosiți cei 17 roboți, controlați de la distanță, folosiți adesea pentru dezamorsarea bombelor și manipularea materialelor periculoase.

“Roboții nu vor fi utilizați în afara antrenamentelor și simulărilor, a reținerilor de infractori, a incidentelor critice, a circumstanțelor urgente, a executării unui mandat sau în timpul evaluării dispozitivelor suspecte”, se arată în proiectul citat de Fox News.

“Roboții vor fi folosiți ca opțiune de forță letală doar atunci când riscul de pierdere a vieții cetățenilor sau a ofițerilor este iminent și depășește orice altă opțiune de forță de care dispune Departamentul de Poliție din San Francisco”, se arată în proiect.

Fox News amintește că, în 2016, Departamentul de Poliție din Dallas a folosit un dispozitiv exploziv atașat la un robot pentru a ucide un suspect în atacul coordonat de lunetiști în urma căruia au fost uciși cinci ofițeri. La momentul respectiv, experții au declarat că a fost prima dată când forțele de ordine au folosit un robot în scopuri letale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *