Rovinietă “fake” printr-o aplicaţie neautorizată. Mesajul transmis de CNAIR

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avertizat marţi asupra existenţei unei aplicaţii neautorizate pentru achiziţia rovinietei.

“CNAIR informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi din România că aplicaţia mobilă Aircash nu este autorizată pentru încasarea tarifului de utilizare (rovinietă)”, a transmis CNAIR printr-un comunicat de presă.

Compania roagă utilizatorii să achite rovinieta doar pe portalul deţinut de către CNAIR sau la distribuitorii autorizaţi, care se regăsesc pe site-ul oficial al companiei.

CNAIR anunţă că nu îşi asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea de către utilizatori, în vederea achitării rovinietei, a unor portaluri web/aplicaţii mobile neautorizate.

“În acelaşi timp, subliniem faptul că, la achiziţionarea unei roviniete prin intermediul aplicaţiei Aircash, utilizatorii achită costuri suplimentare faţă de preţul real al unei roviniete (ex: pentru o rovinietă cu valabilitate de 7 zile pentru un autoturism, pe portalurile web autorizate de către CNAIR un utilizator achită echivalentul a 3 euro, reprezentând tariful stabilit de legislaţia în vigoare, iar prin aplicatia Aircash suma achitată este de 5 euro, din care 2 euro reprezintă taxa VOI (Vignette Online Identification))”, mai arată CNAIR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *