Rusia aruncă în joc un munte de bani: se înlocuiesc toate avioanele străine cu modele de producție internă

Rusia intenţionează să aloce 1.400 de miliarde de ruble (22,7 miliarde de dolari) din fondul său suveran pentru a înlocui avioanele străine cu modele interne, deoarece sancţiunile occidentale îngreunează obţinerea de piese de schimb pentru repararea avioanelor străine, transmite Reuters.

Companiile de leasing de avioane vor primi bani pentru a înlocui avioanele Boeing şi Airbus cu avioane noi construite în Rusia, inclusiv Superjet New al Sukhoi şi MS-21 al Irkut.

“Producătorilor noştri de avioane li se va garanta cererea de leasing, care va fi apoi folosită pentru companiile noastre aeriene interne”, a declarat ministrul de Finanţe Anton Siluanov la o şedinţă a comisiei de buget de luni, în Camera inferioară a Parlamentului, Duma.

Banii pentru plata schemei vor fi alocaţi de la Fondul Naţional de Avere (NWF) – un fond pentru zile grele care este din ce în ce mai folosit pentru a susţine economia în faţa sancţiunilor occidentale impuse în urma acţiunilor Rusiei în Ucraina.

Se preconizează că fondurile vor fi cheltuite până în 2030, a spus un reprezentant al Ministerului de Finanţe.

Industria aviaţiei din Rusia îşi propune să producă 1.000 de avioane până în 2030, în încercarea de a înceta dependenţa de aeronavele occidentale, a declarat conglomeratul de stat Rostec în septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *