Rusia se pregăteşte pentru anexarea teritoriului ocupat în Ucraina şi impunerea rublei

Rusia pregăteşte terenul pentru anexarea teritoriului ucrainean, în timp ce încearcă să stabilească un control total asupra câştigurilor sale din est, potrivit serviciilor secrete americane citate de Sky News.

Casa Albă afirmă că Moscova se pregăteşte să instaleze oficiali ilegitimi în zonele aflate sub controlul său în estul Ucrainei, să stabilească rubla ca monedă de circulaţie şi să forţeze locuitorii să solicite cetăţenia.

“Avem informaţii astăzi (miercuri – n.r.), inclusiv din informaţii pe care suntem în măsură să le împărtăşim cu dumneavoastră, despre modul în care Rusia pregăteşte terenul pentru a anexa teritoriul ucrainean pe care îl controlează, încălcând în mod direct suveranitatea Ucrainei”, a declarat purtătorul de cuvânt principal al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby.

Este aceeaşi tactică folosită în 2014, când Rusia a anunţat anexarea Crimeei după ce a preluat controlul acesteia de la Ucraina, a adăugat el.

Comunitatea internaţională consideră că anexarea Crimeii este ilegitimă.

“Vrem să clarificăm acest lucru pentru poporul american. Nimeni nu se lasă păcălit de acest lucru”, a declarat dl Kirby.

Kirby a declarat că America va anunţa un nou pachet de arme pentru Ucraina în următoarele zile, în timp ce războiul din această ţară continuă.

Se aşteaptă ca pachetul să includă şi alte sisteme de rachete HIMARS, care au fost folosite cu efect devastator pe front, deoarece forţele ucrainene au lovit depozitele de muniţii din spatele liniilor inamice.

Aceasta vine în timp ce Vladimir Putin a vizitat Iranul în prima sa călătorie în afara fostei Uniuni Sovietice de la invazia din Ucraina.

Luând cuvântul luni, preşedintele Volodimir Zelenski a promis că steagul ucrainean “va fi din nou în toate oraşele şi satele noastre”.

El a spus pe Telegram: “Singura întrebare este când”.

“Pas cu pas, avansăm, întrerupem aprovizionarea ocupanţilor, identificăm şi neutralizăm colaboratorii”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *