Şase copii în stare gravă, intoxicaţi cu medicamente în Călăraşi: intervin 3 elicoptere SMURD

Trei elicoptere SMURD intervin marţi în localitatea Dragalina, judeţul Călăraşi la un caz unde mai mulţi copii au fost intoxicaţi cu o substanţă medicamentoasă.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), mai multe echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Călăraşi (SAJ), echipaje SMURD şi o Autospecială de Transport Personal şi Victime Multiple (ATPVM) intervin în localitatea Dragalina din judeţul Călăraşi, pentru acordarea îngrijirilor medicale în cazul a şase copii care au ingerat o substanţă medicamentoasă.

Dupa ajungerea echipajului cu medic al SAJ Călăraşi, a fost luata decizia intervenţiei a 3 elicoptere de la punctele de operare aeromedicală din Bucureşti, Galaţi şi Constanţa.

Trei copii aflaţi într-o stare mai gravă vor fi transferaţi la spital pe cale aeriană, iar ceilaţi 3 copii pe cale terestră, cu o Autospecială de Transport Personal şi Victime Multiple.

Primul dintre copii a ajuns cu un elicopter pe stadionul Dinamo, din Capitală, şi a fost preluat deja de medicii de la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Surse medicale au declarat că cei şase copii din Dragalina ar fi fost intoxicaţi cu izoniazida, o substanţă folosită în tratamentul tuberculozei.

Se pare că aceştia aveau în familie un caz sub tratament pentru tuberculoză. Mama copiilor ar fi încurcat tratamentul şi le-ar fi dat copiilor izoniazida pentru toată luna, din greşeală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *