Şase marinari s-au intoxicat în buncărul unei nave sub pavilion Comores, acostată pe Braţul Tulcea

Pompierii din Tulcea au intervenit în noaptea de vineri spre sâmbătă pentru salvarea a şase marinari care s-au intoxicat cu gaze în buncărul unei nave sub pavilion Comores, acostată pe Braţul Tulcea.

Pompierii au fost solicitaţi, vineri seara, în jurul orei 23.00, prin apel la numărul unic de urgenţă 112 pentru a interveni pe o navă sub pavilion Comores, acostată pe Braţul Tulcea la mila marină 36, pentru extragerea a 6 marinari care se aflau în stare de inconştienţă într-un buncăr al navei.

La faţa locului s-au deplasat 5 subofiţeri cu o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, o ambarcaţiune IB5, o ambulanţă navală din cadrul SAJ Tulcea, o ambulanţă navală privată şi un echipaj din cadrul Poliţiei de Frontieră Tulcea cu 2 agenţi de poliţie.

“În urma recunoaşterii făcută de pompierii tulceni în buncărul indicat de echipajul navei şi după ce s-a stabilit că nu există pericol pentru salvatori, victimele au primit îngrijiri medicale de urgenţă la faţa locului după care au fost extrase rând pe rând şi transbordate pe ambarcaţiunile navale care le-au transportat la cea mai apropiată unitate medicală pentru îngrijiri de specialitate”, a transmis ISU Tulcea.

Din cele 6 victime, două au refuzat transportul la spital. O victimă a fost predată echipajului medical inconştientă, iar alte 3 au fost predate echipajelor medicale conştiente.

Intervenţia, la care au participat în total 16 salvatori a durat mai puţin de o oră.

Victimele sunt de origine siriană (3 persoane), indiană (2 persoane) şi egipteană (o persoană).

“Cauza probabilă de intoxicare a fost identificată ca fiind gazele produse de o motopompă ce se afla în funcţiune în zona în care aceştia îşi desfăşurau activitatea”, au stabilit pompierii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *