Scandal uriaș la Lufthansa! Personalul cere transportatorului aerian german să pună capăt “nebuniei reducerii costurilor”

Personalul Lufthansa cere transportatorului aerian german să pună capăt “nebuniei reducerii costurilor”, acuzând compania aeriană de administrare defectuoasă şi de contribuţie la haosul recent din aeroporturi prin concedierea prea multor lucrători, transmite Reuters, conform news.ro.

Într-o scrisoare adresată consiliului de supraveghere văzută de Reuters miercuri, reprezentanţii personalului au spus că sunt prea puţini angajaţi pentru a face faţă cererii în plină expansiune din vară şi că trebuie să li se ofere condiţiile potrivite pentru a performa cel mai bine.

Preşedintele Karl-Ludwig Kley a spus într-un mesaj către angajaţi că este la curent cu rapoartele angajaţilor despre agresiuni şi, în unele cazuri, chiar de atacuri fizice din partea clienţilor, “de disperare şi lacrimi, de neputinţă, rămânând în acelaşi timp loiali Lufthansa”.

“Nu am văzut o asemenea acumulare de probleme în cariera mea”, a spus el în mesajul publicat pe intranetul Lufthansa şi văzut de Reuters mai târziu, miercuri.

Închiderile spaţiului aerian şi lipsa pieselor de schimb din cauza crizei cipurilor înrăutăţesc situaţia, a spus Kley, adăugând că se aşteaptă ca anulările zborurilor, recrutarea personalului şi alte măsuri introduse de Lufthansa să dea treptat roade.

Lufthansa a redus locurile de muncă şi alte costuri în timpul pandemiei de coronavirus, care a blocat majoritatea zborurilor, şi s-a trezit cu personal insuficient în momentul în care încerca să valorifice cererea de călătorie din vară.

Personalul Lufthansa a avertizat că “o companie de servicii care este condusă împotriva propriului personal nu are viitor”.

Directorul general al Lufthansa, Carsten Spohr, şi-a cerut scuze angajaţilor şi clienţilor la sfârşitul lunii iunie, spunând că compania aeriană “a mers prea departe în reducerea costurilor ici şi colo”.

Lufthansa nu este singura companie aeriană europeană care are probleme, în condiţiile în care întreaga industrie a aviaţiei se confruntă cu perturbări ale activităţii din cauza grevelor.

Piloţii companiei aeriene scandinave SAS au intrat în grevă, personalul British Airways de pe aeroportul Heathrow din Londra a votat în iunie în favoarea grevei pentru salarii, iar personalul navigant din Spania al Ryanair şi al easyJet plănuiesc să intre în grevă luna aceasta pentru a cere condiţii de muncă mai bune.

Lucrătorii de la aeroportul Charles de Gaulle din Paris şi-au oprit munca în weekend pentru a cere o creştere a salariilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *