Scandalul pudrei cu talc pentru copii: Gigantul Johnson & Johnson a acceptat să plătescă 700 de milioane de dolari

Johnson & Johnson a fost de acord să plătească 700 de milioane de dolari pentru a soluţiona o investigaţie a 42 de state din SUA şi Washington, D.C. privind comercializarea pudrei pentru copii şi a altor produse care conţineau talc, transmite Reuters.

Acordul rezolvă acuzaţiile conform cărora Johnson & Johnson a indus în eroare consumatorii, făcându-i să creadă că produsele cu talc, pe care le-a vândut timp de mai bine de un secol înainte de a întrerupe vânzările, sunt sigure, chiar dacă ştia că sunt legate de cazuri de cancer.

J&J a încetat să vândă pudră pentru copii pe bază de talc la nivel global anul trecut, trecând la amidonul de porumb ca ingredient principal. A spus că produsele sale cu talc sunt sigure şi nu conţin azbest care cauzează cancer.

Acordul nu rezolvă miile de procese individuale privind produsele cu talc sau un proces colectiv care acuză compania din New Brunswick, New Jersey, că a ascuns în mod fraudulos adevărul acţionarilor despre produsele sale cu talc.

Gigantul Johnson & Johnson este acuzat că știa de de câteva decenii că în pudra pentru copii pe care o produce există azbest, care este o substanța cancerigenă. Azbestul poate produce de asemenea și alte boli. Totul a fost publicat într-o anchetă Reuters.

Compania se confruntă în continuare cu peste 26.000 de procese care învinovăţesc pudra de talc pentru bebeluşi care ar putea cauza cancer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *