Scene șocante în China: un jurnalist BBC a fost arestat și rupt cu bătaia de polițiști, în timp ce era în live

BBC a anunţat că unul dintre juurnaliştii săi a fost arestat în timp ce relata de la protestele de la Shanghai şi şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care a fost tratat bărbatul.

“BBC este extrem de îngrijorat cu privire la felul în care a fost tratat juurnalistul nostru Ed Lawrence, care a fost arestat şi încătuşat în timp ce relata de la protestele de la Shanghai. El a fost reţinuut mai multe ore, înainte de a fi eliberat. În timpul arestului, el a fost bătut de poliţie. Asta s-a întâmplat în timp ce îşi făcea datoria de jurnalist acreditat”, se arată într-un mesaj al BBC.

“Este foarte îngrijorător că unuul dintre jurnaliştii noştri a fost atacat astfel în timp ce îşi făcea meseria. Nu am primit o explicaţie oficială sau scuze din partea autorităţilor chineze, în afara faptului că oficialii care l-au eliberat apoi au susţinut că l-au arestat pentru binele lui, ca să nu ia Covid de la mulţime. Nu considerăm că aceasta este o explicaţie credibilă”, a adăugat BBC.

Shanghai este unul dintre oraşele chineze în care în ultimele zile au avut loc proteste faţă de restricţiile legate de Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *