Șofer nebun, oprit de un tirist român, în Elveția

A fost nevoie de intervenția hotărâtă a unui șofer român de TIR, pentru a opri o cursă periculoasă, soldată cu două accidente, făcută de conducător auto în vârstă de 79 de ani, care fugea de poliție, într-un orășel din Elveția.

Românul conducea liniștit o semiremorcă și a observat cum un automobil care circula pe sensul opus lovește mașină după mașină, urmărit de poliție. Fără să ezite, la momentul potrivit, a făcut baricadă din camionul său și a oprit parcursul periculos al bătrânului șofer elvețian.

Citată de cotidianul regional de limbă germană Der Landbote, Rahel Egli, purtătoarea de cuvânt a poliției orașului, a precizat că șoferul român nu va fi penalizat. ”În acest caz concret, șoferul de camion a făcut ceea ce trebuia, acceptând coliziunea”, a declarat Egli. ”Erau o mulțime de pietoni în ziua aceea pe trotuar și aceștia ar fi putut fi răniți dacă bătrânul de 79 de ani fi ajuns pe trotuar sau n-ar fi fost oprit de camionagiul român”, a explicat polițista.

Deși nu era rănit, paramedicii l-au transportat pe bătrânul șofer la spitalul din localitate, pentru că părea „apatic”. Poliția nu poate oferi nicio informație cu privire la concluziile medicilor și nici nu a fost conturată deocamdată o explicație a comportamentului rutier manifestat de șoferul elvețian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *