Sorin Grindeanu, criticat dur pentru unele afirmații

Asociaţia Pro Infrastructură afirmă că Drumul Expres Galaţi-Brăila nu poate fi gata în 2023, anunţul ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, în acest sens fiind “fantezist”. Asociaţia susţine că “n-ar strica dacă ministrul Grindeanu ar citi hârtiile pe care le semnează şi nu ar mai înghiţi pe nerăsuflate termenele împinse de antreprenor şi/sau de oamenii din subordine”.

“Să râdem cu Grindeanu: DEx6 Galaţi-Brăila gata în 2023. Pe 27 ianuarie ministrul ne anunţa triumfalist că Drumul Expres Galaţi-Brăila se va finaliza la sfârşitul acestui an. În loc să arunce în spaţiul public promisiuni fanteziste cu zero şanse de reuşită, n-ar strica dacă ministrul Grindeanu ar citi hârtiile pe care le semnează (precum AC nr. 65/20.12.2022) şi nu ar mai înghiţi pe nerăsuflate termenele împinse de antreprenor şi/sau de oamenii din subordine”, au scris, duminică, reprezentanţii Pro Infrastructură, pe pagina de Facebook.

Aceştia afirmă că, pe cei 10,77 kilometri ai DEx6 Galaţi-Brăila, prima autorizaţie de construire (AC) a fost dată în 24.12.2021 pe aproximativ 7 km dinspre Brăila.

“Pe restul dinspre Galaţi AC a fost semnată de Grindeanu şi emisă de MT în 20.12.2022 şi prevede un termen de execuţie de 24 luni. În capătul gălăţean se execută o structură-mamut de aproape 1,8 kilometri compusă din 4 segmente (…) O asemenea lucrare se construieşte în minim 18 luni, de unde şi termenul realist de 24 luni din autorizaţie şi din licitaţie/contract”, au precizat specialiştii organizaţiei.

Aceştia susţin că “nici nu se pune problema să se finalizeze în 2023, având în vedere că AC abia a fost obţinută şi antreprenorul (UMB) abia a reuşit să intre (timid deocamdată) în teren pe această zonă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *