Sorin Grindeanu: Pas important pentru modernizarea Gării de Nord din Bucureşti! CFR SA a transmis spre SEAP documentaţia pentru licitaţia contractului de proiectare şi execuţie destinat primei faze de modernizare

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă că CFR SA a transmis spre SEAP documentaţia pentru licitaţia contractului aferent primei faze de modernizare a Gării de Nord. Contractul are o valoare de peste 471 de milioane de lei.

“Pas important pentru modernizarea Gării de Nord din Bucureşti! CFR SA a transmis spre SEAP documentaţia pentru licitaţia contractului de proiectare şi execuţie destinat primei faze de modernizare a Gării de Nord. După validare, contractul cu o valoare estimată de peste 471 de milioane de lei (fără TVA), finanţat prin POT, va intra în faza de licitaţie”, a scris Grindeanu, vineri, pe Facebook.

El a explicat că prin această investiţie se doreşte transformarea Gării de Nord în punct multimodal modern, dar şi într-o zonă comercială atractivă a Capitalei.

Lucrările vizează inclusiv amenajarea spaţiilor destinate serviciilor pentru călători, asigurarea facilităţilor pentru persoanele cu dizabilităţi, crearea unor spaţii verzi centrale, a unei zone moderne de aşteptare şi de petrecere a timpului pentru persoanele aflate în tranzit, montarea unor sisteme noi de ventilaţie şi de încălzire, modernizarea sistemului de iluminat, a arătat ministrul Transporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *