Sorin Oprescu pierde și la ÎCCJ. Judecătorii Curții Supreme mențin condamnarea la 10 ani și 8 luni de închisoare

ÎCCJ a respins, miercuri, ca nefondat, recursul în casație formulat de fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, aflat în prezent în Grecia, la condamnarea cu executare primită în luna mai a anului trecut. Fostul edil dorea rejudecarea dosarului.

“Respinge, ca nefondate, recursurile în casaţie formulate de inculpaţii Albu Romeo, Popa Bogdan Cornel, Şupeală Florin, Oprescu Sorin-Mircea, Bengalici Claudiu şi Niţă Ion împotriva deciziei penale nr. 575/A din data de 13 mai 2022 pronunțată de Curtea de Apel Bucureşti – Secția I penală. Obligă recurenţii inculpaţi la plata sumei de câte 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 1 februarie 2023”, este decizia ÎCCJ.

Sorin Oprescu a încercat să anuleze condamnarea și printr-o contestație depusă la Curtea de Apel Bucureşti, dar CAB a respins “ca neîntemeiat” demersul, în urmă cu două săptămâni.

Pe 13 mai 2022, Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Este vorba de dosarul în care Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Oprescu a plecat din ţară înainte de a fi pronunţată sentinţa, fiind localizat în Grecia, de unde autorităţile acestei ţări refuză să-l extrădeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *