Statele Unite anunţă asistenţă militară suplimentară destinată Ucrainei: pompează încă un miliard de dolari

Departamentul american al Apărării a anunţat, luni, asistenţă de securitate suplimentară destinată Ucrainei, în valoare de un miliard de dolari, în contextul invaziei militare ruse, valoarea susţinerii militare acordate Kievului ajungând la 9,8 miliarde de dolari în ultimul an şi jumătate.

“Astăzi, Departamentul Apărării anunţă autorizarea, prin prerogativele prezidenţiale, asistenţă de securitate în valoare de un miliard de dolari, pentru a răspunde nevoilor esenţiale în materie de apărare ale Ucrainei. (…) Noul set de asistenţă este cel mai amplu acordat prin prerogativele prezidenţiale şi furnizează muniţie suplimentară, armament şi echipamente, de care poporul ucrainean are nevoie atât de mult pentru apărarea ţării”, a comunicat Pentagonul, potrivit unui comunicat postat pe site-ul oficial.

În total, de la începerea mandatului preşedintelui Joseph Biden, Statele Unite au furnizat Ucrainei asistenţă militară în valoare de 9,8 miliarde de dolari. Începând din 2014, Statele Unite au oferit Ucrainei asistenţă militară de 11,8 miliarde de dolari.

“Pentru a răspunde solicitărilor dinamice ale Ucrainei, Statele Unite vor continua să colaboreze cu aliaţii şi partenerii pentru a furniza Ucrainei capabilităţi esenţiale calibrate astfel încât să facă diferenţa”, a declarat Todd Breasseale, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *