Structurile a zeci de blocuri, case, instituţii publice au fost fisurate după cutremurul din Gorj

Câteva zeci de blocuri şi case din mai multe localităţi ale judeţului, mai multe instituţii publice şi lăcaşuri de cult au suferit fisuri în urma cutremurului de marţi, nefiind însă înregistrate pagube materiale însemnate sau victime, se arată într-o centralizare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Gorj.

Potrivit documentului, cutremurul s-a simţit în tot judeţul, dar au fost înregistrate pagube în Târgu Jiu, Bumbeşti Jiu, Rovinari, Tismana, comuna Arcani, comuna Băleşti şi comuna Godineşti.

În Târgu Jiu, complexul comercial Parâng din centrul oraşului prezintă fisuri

În municipiul Târgu Jiu, complexul comercial Parâng din centrul oraşului prezintă fisuri, şapte case au, de asemenea, fisuri sau coşurile de fum sunt în pericol să cadă. Totodată, conform unor informaţii ulterioare colectate în urma recunoaşterilor în teren, majoritatea coşurilor de fum de la sediul 700 al Spitalului Judeţean de Urgenţă sunt în pericol să cadă.

De asemenea, drumarii au intervenit pe Defileul Jiului pentru îndepărtarea mai multor stânci căzute.

Au fost maşini avariate ca urmare a căderilor de obiecte de pe clădiri

Totodată, au fost maşini avariate ca urmare a căderilor de obiecte de pe clădiri: posibil 3 autoturisme în parcările din zona Primăriei Târgu Jiu; 2 autoturisme în parcarea blocului 8 din zona Hotel Brâncuşi şi un autoturism avariat în zona Pasarelei din Târgu Jiu.

Au acţionat şi forţe şi mijloace din Târgu Jiu, Motru, Turceni, Novaci, Bumbeşti Jiu, Hurezani, Rovinari şi Tismana. Nu a fost necesară intervenţia altor mijloace din judeţele învecinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *