SUA face în continuare afaceri cu Rusia. Anunţul Departamentului de Trezorerie

Statele Unite au anunţat că nu vor împiedica vânzarea de utilaje agricole către Rusia, infirmând acuzaţiile Moscovei că sancţiunile occidentale, şi nu invadarea Ucrainei, sunt cauza crizei alimentare globale.

Departamentul de Trezorerie al SUA a declarat că nu va opri tranzacţiile legate de producţia, vânzarea sau transportul de echipamente agricole, explicând totodată că nu a blocat vânzarea de produse agricole precum îngrăşăminte, dispozitive medicale şi teste pentru Covid-19.

“Sancţiunile SUA împotriva Rusiei ca răspuns la războiul său neprovocat şi nejustificat împotriva Ucrainei nu împiedică comerţul cu produse agricole şi medicale”, se arată într-o notă a Departamentului de Trezorerie.

“Putin a sugrumat producţia alimentară şi agricolă şi a folosit hrana ca armă de război prin distrugerea instalaţiilor de depozitare, procesare şi testare; furând cereale şi utilaje agricole şi blocând efectiv porturile Mării Negre”, a subliniat Departamentul.

Ambasada SUA la Kiev le-a cerut americanilor din Ucraina să “părăsească imediat ţara” folosind transportul terestru privat, dacă există şansa de a face acest lucru în siguranţă. Este o notificare urgentă pe site-ul ambasadei. De asemenea, americanii sunt invitaţi să nu plece în Ucraina, iar cei care nu pot părăsi ţara sunt sfătuiţi să evite “adunările şi evenimentele organizate care ar putea fi considerate obiective de către Rusia”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *